Lastarii verde de recuperare?

Un numar tot mai mare de politicieni si responsabilii politici vorbesc despre cel mai grav de aceasta criza fiind terminat, si exista dovezi fiind de la inceputuri de recuperare.

În timp ce pietele bursiere au vazut un mars impresionant din toarele de peste sase saptamâni, o multime de comentatori influenti inclusiv îi place sa al lui George Soros au fost aceasta etichetare ca un miting de piata suporta. Încurajator a existat un oarecare stabilizare la nivelurile nou, dar este desigur un pic< mai devreme pentru a vorbi despre o recuperare suflate completa. Ea poate fi echitabil sa spun ca ritmul alarmanta de declin a economiilor mondiale a început a usura, dar tendinta ramane inca o scadere unul.

Astazi bugetul lansat în Marea Britanie a relevat ceea ce pare a fi o multime de oameni par sa fi pus la spate a mintea lor - toate acestea banii pe care tarile au pus în sistemele lor aflate în dificultate financiara, si sa încerce si de a stimula economiile lor vor trebui sa fie rambursate la un moment dat. La FMI a estimat cantitatea totala de bani pe care criza va costa la fel de mult ca £ 200 miliarde. Bizar acest lucru a fost ulterior revizuit la £ 130bn pretins, dupa o conversatie încalzita între cancelarul si FMI, însa mai putin adevarat ca acestea nu sunt cantitati nesemnificative de bani, si va trebui sa fie gasit cumva.

Proiectiile îndatorarii au spiralata în sus, în timp ce previziuni de crestere sunt înca revizuit în sens descendent. Cele mai recente cifre publicat astazi arata Regatul Unit emiterea £ 220bn de obligatiuni pentru finantarea deficitului bugetar, care aduce datoria de a închide PIB la 78%, care este mai mult decât unele piete economice emergente. Guvernul a fost nevoit sa revizuiasca în jos propriul prognoza PIB-ului de la noi si anticipeaza acum a economiei de a micsora 3.5% în acest an (la cote din nou, cu FMI, care prevedea 4.1%) în acelasi timp, apoi inexplicabil asteapta sa-si revina la 1,25% anul viitor. Majoritatea economistilor de piata a se vedea acest lucru ca incredibil de optimiste si se asteapta ca si alte revizii jos.

Aceasta criza, în timp ce poate trecut de vârf, este doar la început pentru a juca în impactul pe care îl va avea asupra economiilor globala pentru în urmatorii câtiva ani, cel putin. Cum pietele reactioneze la aceasta controale realitate ramane de vazut, dar este greu de egalat evaluari curent cu asteptarile.

No comments:

Post a Comment