Este inflatia Doar Despre pompare Ceva completa Aeriene? Partea a II-

O multime de oameni cred ca costul de trai doar naturala urca, ele rareori e de mirare de ce lucrurile costa mai mult decât au facut zece ani mai devreme. Putinii oameni care pun unele crezut în ea cred ca costul de cumparare a crescut de lucruri, deoarece companiile de productie doresc mai mult profit. Altii cred ca producatorii au sa creasca preturile lor, deoarece costul materiilor prime au crescut LOR, dar acest lucru ar cerseasca întrebarea, de ce costul majorarii de materii prime?

Vom r
Fierarul doreste un banc pe care tâmplar poate face, asa ca cei doi ajunge la un acord asupra pretului, care este, sa zicem, doua uncii de argint. Acum, daca are deja fierar de argint, el poate schimba pur si simplu uncii de argint pentru banca, sau sa plateasca, probabil, o uncie ca un avans si apoi ar plati uncia alte avantaje la primirea banc sa terminat. Ambele sunt fericit cu acest aranjament.

Acum, daca fierarul nu are înca bani, dar el stie ca un loc de munca viitoare potcovire unele cai se întâmpla sa-l aduca suficient de argint, el poate oferi un dulgher IOU; o promisiune ca va plati dulgher, cât mai curând el are bani ".

În primul rând, acestea au fost de tranzactionare prin intermediul produselor de baza, Primul tip de "bani". În al doilea rând, au fost utilizati la ordin "bani" (si IOU). A treia cale au putut comerciale, este, daca le-au folosit Fiat-bani, care este una simbolica (un medalion mic, probabil) ca un rege (împarat / guvern / dictatorului), determinat are o valoare anume.

De monede Introduceti! Monede au fost folosite de domnitorii ca moneda de mii de ani. Acestea sunt în vigoare, piese de metal (metal fiind foarte durabile si pe termen lung), care au o anumita valoare.

Initial, au fost batute monede (unde banii cuvântul "provine de la) de catre companii private. Oamenii ar lua aur sau de argint la aceste companii de încredere si aceste companii va diviza de metal în sume fixe (sa zicem uncie 1/20th fiecare) si apoi le stampila cu sigiliu propriu, care garanteaza ca de metal a fost exact ca greutatea. Ei ar, desigur, taxa acest serviciu, altfel ei ar da faliment foarte repede!

Cuvântul "dolar" este o coruptie cuvântul Europene "taler", care a fost unei monede batute la începutul secolului 16 într-un oras numit Joachimsthal. Moneda a fost numit Joachimsthaler, care mai târziu a fost redus la ah, pur si simplu un taler "(scrisoarea" A "fiind pronuntat"). Dolarul initiala a fost de fapt o 1/20th uncie de aur.

Deoarece unele persoane au devenit bogati (din cauza produsele si serviciile pe care le produce pentru altii), au avut o problema. Ei nu au vrut sa pastreze monedelor lor de acasa, unde acestea s-ar putea burgled, nici nu doresc sa riscul de a fi jefuit de realizare a acestuia cu ei în fiecare zi. Deci, alte tipuri de companii de servicii care au aparut au fost pur si simplu, sigur depozite.

Aceste depozite privat ar percepe o taxa de acord sa sigur uite-dupa aur oamenilor si de argint, si ar oferi oamenilor o bucata de hârtie care arata cât de mult greutatea metalului a fost pastrate în depozit (în Anglia ar fi cântarit în " Lire "din argint). Când proprietarul a vrut unele de metal de a folosi, el va lua pur si simplu alunecare sau de hârtie pentru a depozitul în care sa locuit de metal, precum si schimbul-o pentru hârtie. Daca el avea unele lasat în depozit, el ar fi dat un bilet nou de hârtie îi spunea cât de mult el a ramas.

A face lucrurile si mai simpla pentru proprietarul a metalului, el ar oferi, uneori, alunecare de bani de hârtie în sine ca, nu va deranja pe a calatori la depozit si luând aurul afara. Atâta timp cât atât proprietar de metal si persoana a fost de cumparare de la depozitul de încredere (a avut încredere ca proprietarii ar da purtatorul de alunecare cantitatea de aur, care facea referire la), apoi acest sistem va functiona întotdeauna si nu de metal a trebuit sa trebuie efectuate jur.

Aceste depozite erau, desigur, primele banci. Dar bancile dat seama repede ca guvernantii din tara lor (dictatorul / guvern / imparat / rege, etc), nu ca ceea ce faceau. De ce? Deoarece domnitorul nu a avut nici un control asupra bani! Daca ele nu ar putea controla banii, cum ar putea, eventual, de control al poporului? (Cine îsi poate permite o armata de control a populatiei).

Deci, în fiecare tara a lungul anilor, conducatorii acestor tari avut de a opri acestor bancile private de la tranzactionare. Cum au facut asta? Continuat si în partea III.

No comments:

Post a Comment