Modul în care bancile crea bani din nimic

Bancherii stiti cum sa creati bani de la subtire de aer. Într-adevar, sunt bancile fabrici de bani. Bancile exista pentru a face bani. Ai putea crede ca bancile sunt în afaceri de a furniza servicii, cum ar fi conturi bancare si creditele pentru clientii lor. Este adevarat ca bancile ofera servicii financiare esentiale. Cu toate acestea, motivul pentru care bancile furniza astfel de servicii este faptul ca bancile nevoie de bani pentru al utiliza ca materie prima pentru a crea mai multi bani. De< unde vine vin banii? Ea vine de la depozitele clientilor. Cu alte cuvinte, este vorba de bani tu si eu depozit în banca.

Nota foarte atent, banci "a crea" bani. Nu e pur si simplu ca bancile "câstiga" profituri atunci când furnizeaza servicii bancare si împrumuturile. Bancile de fapt, "a crea" bani noi care nu existau înainte.

Iata un exemplu de modul în care bancile crea bani. Ati depus 100.000 dolari intr-un un an certificat de depozit la o dobânda de 5%. Acum banca poate folosi banii pentru a crea împrumuturi.

Federal Reserve stabileste rata la banca de rezerva pentru 3-10%. O rata de 3% de rezerva înseamna ca banca trebuie sa pastreze 3% din dolari 100.000 de rezerva si poate împrumut restul de 97%. O rata de rezerva de 10% inseamna ca banca trebuie sa tina de 10% din 100.000 de dolari a rezervelor si poate imprumuta restul de 90%. Pentru exemplul nostru, sa presupunem ca rata de rezerva este de 10%. Acest lucru permite bancii sa împrumut 90.000 dolari depozit de 100.000 dolari.

Astfel, banca face imprumut # 1 a 90.000 dolari si pastreaza 10.000 dolari on rezerva. Acesta este punctul critic care banca creeaza bani. Potrivit foaie bancii echilibru, 90.000 dolari împrumut catre debitor este de asemenea un activ 90.000 dolari pentru banca. Prin propriul brand de magie de bani, banca a creat 90.000 dolari dintr-un subtire de aer.

Dar procesul nu se opreste aici. Din moment ce banca are acum un activ de 90.000 dolari, se poate face un alt împrumut bazat pe acest avantaj. Având în vedere ca acelasi Federal Reserve aplica normele, banca trebuie sa pastreze 10% a acestui activ de rezerva. Acest lucru înseamna ca poate imprumuta doar 90% din 90 de mii dolari. Asta înseamna ca de imprumut # 2 este de 81.000 dolari. Prin crearea de un alt împrumut, banca a creat un alt activ. Împrumutul 81.000 dolari catre debitor devine un activ 81.000 dolari pentru banca. Înca o data banca creeaza banii de aer subtire.

Si din moment ce banca este acum un atu suplimentar 81.000 dolari, se poate face un alt imprumut. Înca o data, banca trebuie sa pastreze 10% din acest activ de rezerva. Acest lucru înseamna de împrumut se poate doar 90% din activul 81.000 dolari. Împrumut # 3 este 72.900 dolari.

Federal Reserve a normelor permite bancii sa faca cinci - sase împrumuturi pe baza depozitului initial 100.000 de dolari. Fiecare împrumut creeaza un avantaj suplimentar. Vom opri la trei împrumuturi, de revizuire a procesului si adaugati pâna cât de mult banii pe care banca a creat.

Depui 100.000 dolari intr-o CD. Banca creeaza trei credite pe baza depozitului initial 100.000 de dolari. Împrumut / Asset # 1 = imprumut 90.000 dolari / Asset # 2 = 81000 dolari. Împrumut / Asset # 3 = 72.900 dolari. Valoarea totala a = 243.900 dolari în active pentru banca. Acest lucru este 243.900 dolari in bani de noi.

Când numerar în CD-ul, veti obtine depozitul inapoi 100.000 dolari, în plus fata de interesul 5.000 de dolari. Între timp, banca a creat 243.900 dolari bani noi. Dupa ce te plateste 5% dobânda, banca a realizat un profit de 238.900 dolari ordonata a. (243.900 dolari - 5000 dolari = 238.900 dolari). Daca numerele sunt confuze, du-te-le din nou peste, pâna când veti vedea cum acest proces este magic. Acesta este modul în care bancile crea bani.

A face acest moment, am simplificat procesul de. O banca cu adevarat nu face dintr-o serie de împrumuturi distincta întemeiata la un depozit unic. depozitelor deveni parte a unui bazin de bani banca poate utiliza pentru a face împrumuturi. Dar acest exemplu simplificat modul în care bancile demonstreaza crea bani din subtire de aer. O banca produce bani cu ajutorul depozitelor clientilor de a face împrumuturi. Împrumuturile devin active si activele transforma in bani.

Ceea ce conteaza pentru a vedea cum bancile utiliza banii pentru a crea bani? Tu si eu nu pot face ceea ce fac bancile, de creditare pe aceeasi bani de mai multe ori. Punctul de real al acest exemplu este de a lua o parte din misterul din bani.

Procesul o banca le utilizeaza pentru a crea banii demonstreaza ca banii nu sunt o marfa în aprovizionare limitata, daca nu exista decât atât de mult pentru a ajunge aici. Bani nu este echivalenta cu moneda. Bani este creat în bani de luare a tranzactiilor, care înseamna ca nu exista nici o limita potential pentru bani.

Deci, daca vrei mai multi bani, cred ca modul bancheri cred. Adresati-va cum puteti utiliza pentru a crea bani multi bani. Daca chiar cred ca modul bancherii cred ca, vei folosi altcuiva bani sa creeze mai multi bani. Ideea esentiala spatele tuturor acest lucru este: Cea mai mare limita de bani este convingerea ca banii este limitat.

No comments:

Post a Comment