Superdollar Jong Kim Il-a "rachete

Uita despre amenintarea pe care programul de rachete nord-coreene. Este deja punctaj hits daunatoare în partea de vest cu ce este cunoscut ca "superdollar" - o falsificate aproape perfect US $ 100, ca natiunea fara scrupule a fost producatoare de milioane si dumpingul pe piata valutara mondiala.

Se estimeaza pune suma lea din Korea face contrafacerea mai mult de 100 milioane dolari pe an.

În luna noiembrie din SUA pus-o gama de sanctiunilor financiare împotriva loc Coreea dupa Trezoreria S
Banca, care avea legaturi cu regimul nord-coreene întinde pe doua decenii, a avut depozitele acceptate mari de moneda falsa SUA si le-a pus în circulatie. Banca a fost de asemenea utilizata pentru spalarea veniturilor contrabandei de droguri si de vânzari de tigari contrafacute efectuate de companiile fata înfiintat de guvernul nord-coreean, în conformitate cu Trezoreria SUA.

La scurt timp dupa revelatiile Guvernul Macao intervenit si administratorii plasate în banca a asigura toate conexiunile cu Coreea de Nord au fost taiate.

Nord-coreene rupt negocierile internationale dezarmare nucleara lunii noiembrie din ceea ce a fost vazuta ca razbunare pentru sanctiuni SUA asupra contrafacerii si a spalarii banilor.

Sa aratat, de asemenea la sfarsitul anului trecut ca un taiwanez nationale arestat în Statele Unite ale Americii privind tarifele de a face în facturile falsificate au dezvaluit la FBI ca Coreea de Nord fost utilizând, de asemenea chinezi grupurilor de crima organizata pentru distribuirea de "super-dolari".

BBC a a raportat anterior ca "superdollars" sunt produse pe o tipografie foarte sofisticate, cunoscuta sub numele de intaglio, similar cu cel folosit pentru a tipari bani în SUA. Potrivit un dezertor, notele au fost produse într-o instalatie speciala contrafacerii. "Am cumparat cel mai bun de tot - cel mai bun echipamentelor si cel mai bun cerneala. Dar am avut, de asemenea oameni mai buni, oameni care au expertiza reala si cunostinte în domeniu ".

Notele au fost de asemenea distribuite de catre functionarii nord-coreeni si diplomati atunci când au calatorit.

Conform Fundatiei Patrimoniu, o organizatie independenta din SUA thinktank, numirea publica a Deltei Banco în Macau Asia anul trecut nu a oprit fluxul de bancnotelor falsificate. Se spune exista dovezi ca Coreea de Nord a trecut la utilizarea bancilor cu capital de stat din China în apropiere chineza speciala Zhuhai Zona Economica.

Think tank raportat inceputul acestui an ca prese Coreea de Nord de imprimare a fost de asemenea în churning contrafacute yeni japonezi, baht thailandez, iar in ultimii ani, de euro.

No comments:

Post a Comment