Lui Newton Criza financiara - Limitele Cuantificarea

"Pentru omul, cu doar un ciocan, toate problemele arata destul de mult ca un cui"

Vina pentru criza de pe pietele financiare afla, în opinia noastra, cu un singur om. Isaac Newton.

Observant printre voi poate fata locului un defect potentiale în acest teorie. Savantul remarcabil Engleza a fost mort pentru doi sute optzeci si doi ani. Dar sa nu lasa o chestiune de detaliu nesemnificative astfel ne întârziere, geneza crizei creditelor poate fi clar urmarita înapoi la om caror bilele balansez
Teoria gravitatiei a lui Newton era un reper în istoria stiintei. Nu a fost doar ca el a fost capabil sa descrie mecanica de circulatie ceresti dintr-un studiu din zonele rurale, ciuma de culpabilitate Oxfordshire prin caracterul observarea un mar care se încadreaza. Care a fost destul de spectaculos cum a fost inventia sa casual de calcul si faptul el a fost atât de ocupat, lipit de ace în ochi si încercarea de coaxial aur din bucatele de carbune, plumb si excremente de soarece care a pierdut dovada de origine a teoriei sale si a trebuit sa fie mituit de Edmond Halley (el a cometa) de a scrie un altul.

Nu, cel mai uimitor lucru era ca el a descris teoria lui folosind matematica. Astazi acest lucru pare fireasca - nici o teorie în fizica are credibilitate mult pâna la modele matematice care descriu poate fi dovedita - dar lui Newton timp a fost revolutionar (în ambele sensuri ale cuvantului). Prin modelarea teoria sa folosind matematica el a fost capabili sa dezvolte ceva care nu descriu doar propunerilor de rezolutie observate ale cerurile dar care fost de asemenea capabili sa le prezica si astfel inaugurat în acopere ansamblul stiintei moderne.

Acest lucru a avut un cuplu de destul de efecte imediate pe care putem vedea în continuare impactul de azi. a face o parte stiinta a devenit rapid echivalent cu a face matematica. Înainte fizica lui Newton era descriptiv si dominat de amatori. Dupa Newton o clasa de oameni de stiinta profesionale început sa dezvolte pentru care modelarii matematice fost cheia întelegerea universului. Aceasta modificare sa întâmplat destul de rapid - Robert Hooke, a polymath cocosat care a fost a lui Newton contemporane (si care este un erou special al meu) si-a petrecut restul vietii sale, sustinând ca Newton au furat ideea lui de a dezvolta teoria gravitationala. De fapt exista unele dovezi ca Hooke facut dau Newton o perspectiva cheie în miscare centripete dar ideile lui Hooke erau pur descriptiv. A fost lui Newton abordare unica matematice care câstigat el plaudits, un loc cheie în istoria si setati scena pentru nastere de modelare matematice.

Ce aceasta miscare în matematica însemnat, însa, a fost ca stiinta a devenit tot mai îndepartate de la oamenilor obisnuiti si, mai mult si mai mult, am avut sa se bazeze pe oameni de stiinta s-au pentru a verifica propria activitate. Fericire majoritatea oamenilor de stiinta au egouri dimensiunea deficitului bugetar SUA 'so daca acestea efectiv convin vreodata pe nimic exista un grad destul de ridicat de probabilitate este lânga dreapta suficient. Oricum, procesul de peer review care reglementeaza stiintei moderne a crescut pâna la furniza o baza pentru acceptarea lucrarea noua si norma din restul ne luând expertilor la cuvintele lor a crescut along cu it.

Doilea impact ale abordarii noi lui Newton fost de a stabili fizica ca standard aur la care alte discipline ar trebui sa aspire. De predictie, matematica, stiinta a fost mult timp loc în ceea ce priveste mult mai mare decât subiectii descriptiv ca sociologie si psihologie si a devenit un progres destul de natural pentru alte discipline, în încercarea de a dezvolta alte procese similare. Atât de mult încât "stiinta" este acum aproximativ asimilata cu "predictie". Daca nu puteti prezice nu esti stiintifica, este ideea generala.

Din nefericire, aceste doua caracteristici - stima stiintelor predictive si ignoranta populatiei în general de matematica de baza care sta la baza ei au conspirat pentru a face o multime de lucruri destul de urât se întâmpla, fara multe dezbateri. Unele dintre aceste condus la eugenie si camerele de gazare si altele la testarea IQ si sterilizare masa. Si totusi altii condus la eficienta a pietei Ipoteza, analiza investitii cantitative si distrugerea angro sistemului financiar moderne.

Eficienta Piata Ipoteza este una dintre distruge mare de investitii de analiza moderne. Ce spune este ca pietele pretul eficient, tot timpul. Deci toate informatiile cunoscute este deja în pretul stocurile sau obligatiuni sau whatever ceea ce înseamna ca unless tu know ceva care nu în domeniu public nu poti, în medie, profitul prin tranzactionare. Corolarul acestei este ca puteti dezvolta modele matematice a descrie - si sa prezica - miscarile piata.

Lui Charlie Munger, a octogenar miliardar vicepresedinta a Berkshire Hathaway are un nume de piata eficiente ipoteza. El ii numeste "bonkers".

Pe de o parte este perfect evident ca pietele sunt eficiente destul majoritatea timpului. Punctul întregii o piata este a gasi un pret la care un instrument va clare - unde cumparatori si vânzatori se potrivesc. Totusi, cheia este în acel critica majoritatea "din timp". Din timp în timp lucrurile merg spectaculos gresit: cred South Sea Bubble, Wall Street Crash si manie dotcom. Acolo esti plenty de alte exemple. matematica Din pacate "majoritatea timpului" nu model foarte bine în. Acesta vine cu lucruri ca "acest model va merge numai gresit data milioane de ani". Dupa care it does, de obicei mult sau mai putin imediat.

Ce putem vedea aici este analiza investitii modelare sine pe fizicii de îmbracamintea sine în îmbracaminte de precizie. Pacate acest este iluzorie - doar deoarece puteti modelul ceva nu înseamna ca este corecta. Din pacate se pare liderii din lume corporatii financiare majore sunt asa de larg-ochi ca restul ne când vine vorba la oameni implicit crezând înarmat cu o haina alb, parul ciudat si un supercalculator. Desi, având în vedere exactitatea unele dintre modele utilizate pentru a preconiza evaluarii credite ipotecare garantate subprime unul este plecat cu suspiciunea ascuns faptul ca aceasta a fost de fapt de lucru de o pereche de avansati într-un subsol, înarmat cu un spreadsheet Excel. Oricum, probleme cu aceasta acceptare cu ochii holbati acestor abordari cantitative este ca, stiinta spre deosebire, nu exista nici peer review. The nebuni avut adevarat preluase azil.

Cineva care investeste exclusiv pe baza de piata eficienta ipoteze si modele matematice este ca om cu un ciocan: când sa confruntat cu o problema care isn'ta unghiilor le ciocanul indiferent. Munger descrie aceasta ca cautarea precizie contrafaceri: aplicarea necorespunzatoare a modele ale stiintelor greu sa domenii unde e pur si simplu nu adecvate.

Isaac Newton ended sus running art.hot Monetariei Regale dar ca multe dintre tutorilor astazi financiare el avut nici idee despre investesc deoarece la root nu este matematica ca regulile pietele, este comportamentul uman. El a pierdut o gramada de bani din bustul Marea de Sud bule 1720 si a învatat la fel de greu ca, desi puteti lua umanitatea din modele nu poti scoate din piete. inele Lui lamenta fel de adevarat astazi asa cum a facut trei secole urma:

"Pot sa calculez miscarea de corpuri ceresti, însa nu si nebunia oamenilor".

No comments:

Post a Comment