Tratamentul facturilor creante în procesul contabil

De obicei, acest acord încheiat de catre cumparator prevede ca plata se face în termen de 30 zile. În ultimii ani, cresterea uriasa în utilizarea de carduri de credit, emis de catre institutiile financiare pentru clientii lor, a facut mult pentru simplificarea acestor operatiuni de contabilitate.

Facturilor, cu toate ca nu mai utilizate pe scara larga, sunt înca important în comertul cu ridicata si tranzactii externe. Facturilor prezinta anumite caracteristici care le fac negociabil documente<. Un document este negociabil financiare în cazul în care pot fi transferate de la o persoana la alta. Acest lucru este realizat de catre titularul vizarea documentului si livrarea l la cealalta parte. documentele la purtator sunt transferate de livrare singur. Sa fie negociabil, un document financiar sau proiectul de lege trebuie sa aiba caracteristica care, în circumstante date, drepturile proprietarului sunt inalienabile, desi drepturile de predecesorul sau sunt defecte sau invalide.

Un proiect de lege reprezinta un document negociabile în procesul contabil. Este o instructiune neconditionata, scrise emise de o persoana la alta prin care aceasta din urma este însarcinat sa plateasca la comanda, la o data viitoare specificata sau specifiable, unei anumite sume de bani, fie la comanda persoanei specificate, sau la purtãtor .

Exista cel putin trei parti în evidentele contabile factura, si anume sertar, trasul si beneficiar sau la purtator. Cele trei parti trebuie sa fie diferite persoane, aceeasi persoana poate fi parte la proiectul de lege în mai multe capacitate. De exemplu, sertar poate specifica ca banii trebuie sa fie platit pentru el, prin urmare el este atât de sertar si beneficiarului în acelasi timp.

Definitia unui proiect de lege afirmat ca ar fi putut sa fie prevazut pentru 'la purtator ", caz în care orice persoana în posesia proiectului de lege la data scadentei putea pretinde plata de la trasul. Aceasta înseamna ca dreptul de a primi plata un proiect de lege poate fi transferat la o alta persoana doar prin predarea acesteia el sau ea. If purtatorul cuvântul "este traversat si înlocuit prin" pentru "(legate de negociabilitatea posibile ale documentului) înseamna ca trasului este instruit la plata sumei respective la beneficiar, sau la orice persoana mentionata de acesta în scris , sau la oricare titular, ulterior specificate. specificatia scrisa trebuie sa figureze pe factura in sine (obicei pe spate) si este cunoscut ca un avizare. Prin urmare, în cadrul procesului de contabilitate este Bill este considerata ca fiind un document negociabile.

Atunci când o întreprindere intra într-un numar mare de tranzactii proiect de lege, acesta este imposibil de a face o intrare în jurnal separat pentru fiecare tranzactie de contabilitate. În astfel de cazuri, o revista separata cu coloane necesare este folosit ca un jurnal filiala. facturi acceptate sunt documente valoroase si, ca în cazul de numerar, trebuie sa fie controlata corect într-un sistem de contabilitate. Acestea trebuie sa fie stocate în siguranta imediat dupa primire. Soldul contului de încasat facturi de control contabil trebuie sa fie comparate cu regularitate articole în facturile de carte si cu facturile la o parte.

Facturile de încasat sunt activele circulante si sunt prezentate în bilanturile contabile, împreuna cu alte active curente. Ele sunt prezentate la valoarea nominala, mai putin orice prevedere posibile pentru recuperarea îndoielnice. Facturile de încasat sunt adesea combinate cu debitorii o suma unica, prezentate ca debitori si facturi. Ca si în cazul debitorilor, trebuie sa se prevada pentru proiecte de lege care ar fi, eventual, irecuperabile.

No comments:

Post a Comment