Abandonul Chinei Stealth dolarului a Începuta (partea DOI)

În partea doua dintre abandonare noastre stealth "a dolarului" seria, justitie explica trei actiuni periferice China are adoptate pentru accelerarea disparitia a greenback's.

În parte, una din aceasta serie, doua parti, am vorbit despre China nu-asa-mic "problema", un munte de hârtie din rezervele de dolari SUA în plus fata de 1300 miliarde dolari (a anumitor 1900 miliarde dolari in total). Avem, de asemenea, prevazute Scopul Chinei doua parte a 1) obtinerea varsat de expunere dolarul SUA si <2) accelerarea sfârsitul domniei a greenback's.

Trebuie subliniat, din nou, ca China este gândire termen lung aici. În Vest suntem mai utilizate pentru gândire termen scurt din partea liderilor noastre. Acest lucru este, partial, datorita unei brese de securitate în sistemul democratiei reprezentative. Politicienii sunt întotdeauna gândire alegerilor urmatoarei - niciodata mai mult câtiva ani distanta - si greu daca vreodata dincolo ca. Acest lucru duce la un flux constant de promisiunile usor, o tendinta de a pune în largul alegeri greu, si un refuz aproape incapatanat sa cred de clar si sobru despre viitor.

De la joc "lung" perspectiva, up pe termen scurt si coborâsuri a dolarului nu conteaza la fel de mult. Pentru a obtine un sentiment de perspectiva Chinei, ar putea face sens sa se uite la diagrame a dolarului american Index din perspectiva saptamânal sau lunar, degraba decât o zilnic unul.

Dar cu ca spus, jocul is definitely pe jos. Aici sunt cele trei "actiuni periferic" (vezi parte) China este luând a aduce despre disparitia dolarului, fiecare mai mare decât ultima.

Actiunea periferica # 1: Vorbind la cei cu urechi de auzit

retorica recente Chinei pe dolarul a fost un mix curios de tarie si slabiciune, îndrazneala si timiditate.

Pe de o parte, un oficial cheie chineza, centrale guvernatorul bancii Zhou Xiaochuan, declarat afara plat în ultimele saptamâni ca dolarul ar trebui înlocuita ca moneda de rezerva lumii. Pe de alta parte, când presat pe chestiune, China fluturat off preocuparile schimbarea regimului discretionari moneda, asteptare declaratia simplu o chestiune de "opiniei academice" pus proclamate în forma eseu pentru discutii.

"Am împrumutat o mare cantitate de bani pentru a Statelor Unite, "Mr. Wen a declarat în luna martie. "Desigur suntem preocupati siguranta activele noastre. Sa fiu sincer, Sunt sigur putin îngrijorat. "

Exista semnale amestecate aici. La ori China a parea sa tineti mâna biciul, si la alteori China are jucat rolul de subiect creditorului nerabdatori sa capriciile clientului sau debitorului masive.

Banuiesc amestecul de tonuri este deliberata. Prin sondare uneori puternic si, uneori, slab, China este prezentat un fel de pete cerneala Rorschach - un mesaj confuz ca ascultatorii partinitoare poate rezolva pe gustul lor. Cei care doresc sa cred ca China este puternic asupra întrebarii dolar au dovezi pentru a sustine aceasta idee. Deci, de asemenea, nu cei care cred contrariul.

În acelasi timp, însusi faptul ca o conversatie va avea loc este o victorie subtila. Am putea spune o campanie soapta în raport cu dolarul a început, si China (cu un dram de ajutor de la Rusia) a început de sondare pentru moduri de a întretine o conversatie merge ... si poate chiar treptat rândul sau, volumul.

Iata cum o campanie delicat incepe, mai ales atunci când ideea final (în locul dolarului ca valuta de rezerva în lume) este atat de indraznet. Sunteti de testare apele la prima ... a lua oameni de gândire ... utilizarea canale subtile pentru a primi mesajul celor cu urechi sa auda, fiind atenti sa nu presiunea celor pentru care este înca prea devreme pentru a auzi.

Ca miza obtine mai mare, aceasta palavrageala scazut nivel ar trebui sa creasca. Prin data când se vorbi raspândita si grava a "ce sa faca despre dolar," daca misiunea Chinei este realizat, acesta va simti ca subiectul nu este nou sau un subiect tabu, dar a fost deja pe masa de ceva timp. Iar cei care auzit mesajul Chinei timpuriu va fi pregatit.

Actiunea periferica # 2: circulare linistita Yuan

doilea curs Chinei actiunii este mai substantiale. Dar, pentru ca detaliile sunt un pic prea complex pentru nespecialisti media sa înteleaga, mass-media a tuturor, dar ignorat implicatiile.

Aici este punctul central de la Bloomberg, astfel cum sunt raportate de aproximativ trei saptamâni în urma:

Chinei liderii ... sunt making it easier pentru partenerii comerciali si consumatori sa faca afaceri în yuani.

Banca Poporului din China a fost de acord sa furnizeze 650000000000 de yuani (95 miliarde dolari) în Argentina, Belarus, Hong Kong, Indonezia, Malaezia si Coreea de Sud prin intermediul operatiunilor de swap valutar asa-numitele. aranjamente mai astfel sunt planificate astfel importatorii pot evita paying pentru bunurile chinezesti cu dolari, banca centrala spus. În Hong Kong, care are pegged moneda omologului sale americane începând din 1983, magazine din Park'n supermarketuri magazin sa bijutieri accepte yuani.

Yuanul chinez nu este înca ceea ce este cunoscut ca fiind un "decapotabil" moneda. Cu alte cuvinte, yuanul nu este înca obiectul comertului liber pe piata libera. comerciantii de valuta nu poate cumpara sau vinde de yuani în acelasi mod ca si dolari, franci elvetieni sau euro.

În timp, acest statut se va schimba. Beijing a pus mult timp restrictii tranzactionare pe yuan ca fiind o masura de protectie pentru piata interna. Dar acum, prin diferite "swap valutar" acorduri, China este cauta sa sfârsitul rolul dolarul SUA ca intermediarul transactionary în tranzactiile diverse partener comercial.

O parte din rolul de moneda de rezerva mondiala este de a unge rotile de comert, actionând ca o medie acceptabila intre cele doua tari. Daca Argentina vrut sa comertului cu Israel, de exemplu, ar putea exista o problema moneda - timp Argentina are nevoie putin pentru sicli israelian, Israelul a probably nevoie chiar mai putin pentru pesos argentinian. Introduceti dolar. Daca ambele tari acord sa faca tranzactionare lor în dolari SUA, problema este rezolvata. Aceasta deoarece, în teorie cel putin, moneda lumea rezervelor este universal utila si dezirabila.

Cu aceste swap noua moneda, China este în efect spune principalii sai parteneri comerciali, "Stii ce? Cum despre am dispensa cu prezentul îndesat dolar intermediar? Vom convin în prealabil face un swap - oferindu-va o linie de credit de sorts - astfel încât puteti plati pentru importurile dvs. chinezesti în yuani chinezesti. Si la rândul, când China importurile produsele dvs. - vita, cereale, resursele naturale sau ce aveti - vom platiti în moneda dvs. locala prea. Nr pete verzi necesare ".

Aceasta actiune "stealth" are destul un moduri lung de parcurs. Sumele implicate sunt înca foarte mici în contextul comertul global, si exista o multime de kinks sa fie lucrat afara.

Dar, într-un mod care este punctul. Provocator moneda din lume rezerva - adevarat o provocare în sensul logistice, nu doar cu retorica - nu este ceva ce chiar a trage off în doua saptamâni. Acest lucru este modul în care "schimba la periferia" lucrari ... mici, se pare inofensiv, evolutiile de mai jos-radar de tip, care amplifica si forta de-a lungul timpului.

Actiunea periferica # 3: Îmbratisând the Hedge Inflatia industrial

O saptamâna sau asa urma am scris urmatoarele în aceste pagini:

O întrebare foarte importanta este daca raliu in cupru este real. Deoarece "Dr. cupru" este cunoscut ca metal cu un doctorat în economie, o multime de oameni stînga cupru ca un barometru globala a activitatii economice. Eu vin în jur de parere ca mesajul dr. cupru poate de bine într-adevar, fie pentru real ... dar ca medicul bun este mult mai probabil estimarea revenirea iminenta a inflatiei, spre deosebire de prosperitate economica reînnoite.

În hindsight, cred ca de evaluare a dovedit a fi mai mult sau mai putin corect -, dar cu inflexiuni. Ca Ambrozie Pritchard, cu Telegraful Marea Britanie au raportat saptamana trecuta, China a fost de cumparare de cupru ca minti:

Tare entuziasti de bani de mult timp urmarit pentru semne ca China este trecerea rezervelor sale straine din titluri americane de trezorerie în lingouri de aur. Ele pot au fost eyeing metal gresit.

China de stat Rezerve Biroului (SRB) are loc fost de cumparare de cupru si alte metale industriale în ultimele luni la o scara care pare sa depaseasca refacerea obisnuita a stocurilor pentru motive comerciale.

Nobu Su, seful grupului TMT Taiwan, care produsele navele în China, a declarat Beijing este încearca sa însasi iesi de dependenta dolarului ca rapid as it poate.

"" China a trezit. Vestul este o gaura neagra, cu toate acestea banii fiind imprimate. Chinezii sunt cumpere materii prime deoarece este o modalitate mult mai bine sa utilizeze $ lor 1900000000000 de rezerve. Ei pun mâna de zece ori de impact, si pot acoperi infrastructurii de 50 de ani. "

"Revolutia urmatoarea industriale va fi condusa de masini hibride, si ca are nevoie de cupru. Puteti vedea modul în subtile ca China este în miscare în de 30 sau 40 tari cu resurse ", spune el.

Acestea sunt vesti mari. Elementul masina hibrid este în continuare intriganta dat de investitii de 10% Warren Buffett in chineza producator de automobile hibrid BYD, iar faptul ca vânzarile din China auto au depasit recent din SUA vânzarile auto pentru treia luna la rând.

Dar aspectul poza mai mare a Chinei ca cumparator Major League, depozitarul si horder metalelor baza este acest lucru. Daca lucrarea nu poate fi de încredere si pietele metale pretioase sunt prea mici, materiile prime sunt calea de urmat. Aceasta acoperire "inflatiei industriala" conceptul ar putea prinde pe wildfire ca în urmatorii ani.

Se face doar sens. Aurul si argintul va face foarte bine în un mediu de înjosire moneda globala si probleme serioase inflatiei - exact tipul de lumii suntem condus pentru. Dar probleme cu metale pretioase pentru tari precum China, a fost întotdeauna lipsei lor relativa de dimensiune. China numai putut conduce pretului aurului pâna la multe mii de dolari / uncie, pur si simplu prin încercarea de a clichet pâna procentul de exploatatii aur de la o suta de rezerve la unele mai multe mari de asta.

materii prime, pe de alta parte, sunt mult mai abundent, si în cele din urma mai pragmatic utile de asemenea, în termeni de a fi conectat la ecuatia cererii. activele Tare place cupru si nichelului si zincului sunt imune la capriciile a presei imprimare, si China va nevoie de toate acelor metale si mai, în cantitati substantiale, a construi afara viziunea de prosperitate economica detine pentru urmatorii ani. Si ce moment mai bun pentru stoc sus decât în perioada linistita înainte un stimul-si returneaza datoriei-alimentate tsunami inflatiei?

Exista înca mai multe la poveste ... care este în totalitate sa fie asteptat, ca acesta este un foarte poveste BIG ... dar asta e suficient pentru acum. Pe termen scurt, ramâne doar constienta de faptul ca a investi si de comercializare sunt doua lucruri diferite, si, astfel, momentul sa înceapa sa colecteze active de greu din punct de investitie pe termen lung de vedere, nu este neaparat timp sa le comertului. Ar putea exista perioade, în viitorul apropiat în cazul în care dolarul pare activele destul de puternic si greu din nou uite slab - dar tineti minte, acest joc este scurt, nu, jocul lung.

În multe feluri am astepta a doua jumatate a anului 2009 pentru a dovedi dificil si provocator pentru cumparatori de active greu. Dar dinamica de joc pe par mai clare de a doua zi, si sa îmbratiseze Chinei a conceptului industriale de acoperire a inflatiei (împreuna cu alte masuri periferice sa varsat al dolarului) va juca un rol mare. Ne va fi de tranzactionare si de a investi în consecinta.

No comments:

Post a Comment