Oferirea este temelia noastra

O caracteristica puternica a trai o stil de viata crestin este având o inima oferindu. De fapt, oferind este temelia noastra. Amintiti-va Ioan 3:16 - "Dumnezeu, asa a iubit lumea ca a dat pe singurul Lui Fiu, ca oricine crede in El nu piara, ci sa aiba viata vesnica". (NIV)

Daca Dumnezeu a pasat destul despre noi pentru a da fiul lui numai pentru binele nostru, trebuie sa ne pasa suficient despre fiecare sa dea voie alte resurselor noastre de a ajuta pe cei în nevoie. Acordarea este tot atitu
Face it din dragoste

Acordarea trebuie sa provina de la inima sau nu conteaza. În 1 Corinteni 13:3, Pavel a scris, "Daca as oferi tuturor am poseda la saraci si predarea corpul meu sa flacarile, dar nu avea dragoste, am nimic câstig." (NIV)

Unii oameni pot simti ca nu au suficient pentru a oferi altora. Dar ceea ce trebuie sa retinem este ca este vorba de calitatea, nu cantitatea. În Matei 23, Isus a criticat profesorilor si fariseilor pentru a nu practica ceea ce au fost predicare. El a subliniat de asemenea ca în timp ce ei au dat a zecea parte din câstigul lor, afacerile lor, altele nu au fost în ordine.

Isus ne-a dat, de asemenea, un alt exemplu in Marcu 12:41-44. Isus a privit o multime ca au dat ofrande la templu. cei bogati a dat mari sume de bani, dar o femeie saraca a fost doar în masura sa ofere doua monede care au fost valoreaza mai putin decât un penny.

Isus a avut mai mult respect pentru o femeie decît fusese pentru oameni bogati. "Acest vaduva saraca, a pus mai mult în vistieria decât toti ceilalti. Ei toate dat din bogatiei lor; dar ea, din saracie ei, pune în totul - toate ea avea pentru a trai. " (Marcu 12:43-44 NIV)

Indiferent de ceea ce sunt în masura sa ofere, acest lucru vesel. Pavel, de asemenea, scris în 2 Corinteni 9:07, "Fiecare om ar trebui sa dau ceea ce el a hotarât în inima lui sa dea, nu fara tragere de inima si sub constrângere, caci Dumnezeu îl iubeste pe da cu bucurie." (NIV)

Vei fi rasplatit

Recompensa cel mai minunat vom ajunge la acordarea unei alte persoane este o legatura mai strânsa cu Domnul nostru. Amintiti-va ca, atunci când facem pentru altii, facem pentru El.

Exista, de asemenea recompense vesnica. Noi ar trebui sa fie dispusi sa dea pentru ca noi nu trebuie sa fie preocupati de acumularea lucrurilor aici, pe pamânt, deoarece acestea sunt doar temporare. Dimpotriva, trebuie sa ne concentram pe comori stocarea în cer. (Matei 6:19-21) Pavel ne aminteste în 1 Timotei 6:17-19 ca bogatia de lumea aceasta este incerta. Ar trebui sa punem încrederea noastra în Dumnezeu si "fie bogati în fapte bune." (NIV)

Lui Solomon a aratat ca exista, de asemenea, recompense în timp ce noi suntem aici, pe pamânt. În Proverbe 11:24-25, scria el, "One Man da liber, înca câstiguri chiar mai mult; alt retine nejustificat, dar vine la saracie. Un barbat generos va prospere, cine reîmprospateaza altele vor el sa fie odihnit. " (NIV)

Pavel discuta despre aceasta în continuare 2 Corinteni 9:6-8. El a scris, "Cine scroafe parcimonie va secera, iar cine seamana generos va culege, de asemenea, generos. Fiecare om ar trebui sa ofere ceea ce el a hotarât în inima lui de a da, nu greu si sub constrângere, caci Dumnezeu îl iubeste pe da cu bucurie. Si Dumnezeu poate sa faca toate harul abunda pentru tine, astfel încât în toate lucrurile, în orice moment, având toate de care aveti nevoie, va abunda in orice lucrare buna. " (NIV)

Word pe care

Am sunt instruiti sa dea în mai multe privinte. Mai întâi, ar trebui sa ne zeciuiala. Din moment ce Dumnezeu ne-a permis sa facem tot ce ca suntem capabili de, ar trebui sa ne dea voie înapoi un zecime din ceea ce ne ofera.

Ar trebui sa ne dea, de asemenea, bisericile noastre si muncitori. Dumnezeu a pus-acestor persoane în viata noastra sa ne ajute. Pavel a scris în Galateni 6:06, "Oricine primeste instruire în cuvântul trebuie sa împarta toate lucrurile bune cu instructorul sau." (NIV)

Cele din urma, trebuie sa dam celor in nevoie. Isus spus lui apostolii o parabola despre de ovine si caprine. (Mat. 25:31-46) Suntem sa aiba grija de un altul: pe cei flamânzi, celor însetati, cei fara adapost, cei care au nevoie de haine, pe cei bolnavi, cei inchisi. El a zis: "Indiferent de ce ati facut pentru una dintre cel mai putin a acestor frati ai mei, ai facut pentru mine". (Mt 25:40 NIV)

No comments:

Post a Comment