Anatomia unei Dollar Bill

Bancnota. Hoge. Aluat. Benjamins. Toate porecle de un lucru noi suntem toti într-o cautare fara sfârsit de a obtine bani mai multi bani de -. Este la fel de mult parte a vietii noastre cotidiene cum este cea de somn, hrana, chiar respiratie. Dar ati fost vreodata adevarat oprit sa aruncam o privire la aceste micii monstri verde care par sa rulati vietile noastre?

Daca luati chiar un privire mai atenta la notele noastre de mijloc legal de plata, într-adevar destul de un pic întâmpla. Deci, dat
lucruri mai întâi, se simt banii în mâini. Nu prea simt ca de hârtie, nu? Aceasta este pentru ca nu este. bani de hârtie nu este într-adevar de hârtie la toate. Este de fapt o pânza si bumbac amestec - o cârpa! De aceea nu se încadreaza în afara atunci când trece prin masina de spalat rufe. Într-adevar, exista chiar mici rosu si albastru, fibre de matase, care trece prin fiecare factura.

Acum, ia o privire la proiectul de ansamblu. Proiectul de lege dolar pe care le folosim astazi a fost prima punere în circulatie în 1957. Cerneala, utilizata pentru imprimarea este fabricata din amestec secret - unul dintre numeroasele încorporat caracteristicile de securitate utilizata pentru a împiedica falsificarea.

Aruncati o privire la partea din fata în primul rând, dreptul de a portretului veti observa un timbru verde - garnitura de la Trezoreria SUA. Aceasta include scale reprezentând un buget echilibrat, un dulgher însemnând patrat o reducere exacte, si o cheie de la Trezorerie in sine. Pe front, veti observa, de asemenea numere verzi de serie, semnaturile de trezorier Statele Unite si Secretarul Trezoreriei în momentul în care proiectul de lege a fost tiparit, iar sigiliul de la Monetaria în cazul în care factura a fost tiparita.

Acum, întoarce-proiectul de lege asupra. Veti observa un cerc de pe fiecare parte. Împreuna, acestea reprezinta Sigiliul Statelor Unite, creat de Benjamin Franklin si un grup de fondatorii tarii noastre în 1782. Du-te la cercul prima la stânga si uite la piramida. Fata este luminat, în timp ce partea de vest ramâne întunecata. Întunericul înseamna Statele Unite ale Americii occidentale, care înca sa fie explorate. Piramida neterminata reprezinta potentialul înca nevalorificat al tarii, în timp ce atotvazator ochi hovering de mai sus este simbolica a unui fiinta divina supravegherea omenirii. În acest cercului, veti gasi doua fraze în latina, "ANNUIT COEPTIS" (Dumnezeu ne-a favorizat întreprinderea noastra), si "NOVUS ORDO SECLORUM" (o noua ordine a început).Cifrele romane la baza traduce piramidei to 1776.

Cercul din dreapta poate sa para mai familiar pentru tine. Ca, din cauza ca e predominant pe mai multe monumente nationale, cimitirele, si - desi usor adaptate - este, de asemenea Sigiliul Presedintelui al Statelor Unite. Centrala a Seal este Eagle Plesuv. Ea a fost aleasa ca simbol oficial al US pentru o pereche de motive: Desi nu se tem sa vreme de o furtuna, daca el trebuie, cum arata vulturul prima sa zboare deasupra acestuia. De asemenea, desi poate aparea, astfel, acvila poarta nici o coroana reale - simbolic rupe tara din rege al Angliei. În plus, scutul vulturul lui necesita nici un sprijin, ci intreprinderea poate rezista de la sine.

alte detalii NOTA: bara de alb pe partea de sus a scutului reprezinta puterea unificatoare a congresului, termenul "E PLURIBUS UNIM" înseamna "o singura natiune de la multi oameni", si cele 13 stele reprezenta cele 13 de colonii originale. Vulturul tine o ramura de maslin într-un set de gheare sageti în cealalta. privirea lui, desi fixata la pacii reprezinta ramura de maslin, nu va ezita sa recurga la curea de sageti, daca va fi nevoie.

Deci nu tu ai it, toate ati dorit vreodata sa stiti despre ideile design din spatele nostru valuta iubit din SUA. Folositi sa lumineze oaspetii la petrecerea ta cina urmatoare, sau informeaza tip de la magazinul de cafea în timp ce o parte el o factura de cinci dolari pentru latte.

No comments:

Post a Comment