Arta Toate importante ale Audit în Africa Sud

Un audit efectuat de o treime (oficiale sau numiti) de partid. Majoritatea oamenilor il considera o problema majora, dar nu este adevarat. Exista doua partide principale care pot face un audit fizice:

1. SARS (Africa de Sud Venituri Servicii) - prin folosirea de CA propriile lor, dar ar trebui sa le solicite pentru identificarea prima!

2. auditorii independenti. Aceasta va fi deoarece entitatea dvs. afaceri necesita astfel de exemplu prin lege: un Pty (Ltd) sau pe numele banci si alte inst
Retineti ca TU numeasca un auditor în aceste cazuri. Întrebati, deoarece o corporatie închis sau titularul unic nu are nevoie un audit prin lege.

Un audit înseamna ca fie SARS si un revizor contabil autorizat (expert contabil, care este înregistrat în acest sens) are o privire mai atenta la administratia dumneavoastra si va asigura ca este în conformitate cu legislatia (TVA, CGT si legile fortei de munca) si / sau GAAP (Principiile generale acceptate de contabilitate),. Pe scurt, chiar cred ca la el ca la o melodie în sus, si puteti afla din ea în acelasi timp -, daca va administrati cartile proprii. De audit pentru a face mai usoara posibil ca nu este o regula de baza:

Fiti pregatiti

Infamantul "admin într-o cutie de chibrituri" nu va impresiona si vor fi supuse unei anchete aprofundate fara exceptie. Dar, daca fisierul numai dvs. lucrurile "frumos (nu trebuie sa fie profesionala) va va ajuta mult. Daca face uz de un contabil si contabil atunci ea / el ar trebui sa participe la audit în locul tau. NU do it yourself, chiar daca esti persoana care raspunde în cele din urma! contabil dvs. sau contabil trebuie sa asiste la auditul de încarcare fara tine. Asigurati-va ca aceasta este parte din contractul original cu ei, altfel ai putea sa fie o surpriza urâta, mai ales atunci când auditorul le cere sa faca munca mai mult pe numele dumneavoastra. Cu atât mai mult daca nu sunteti constienti de ceea ce se întâmpla. Întreb si, daca este necesar, sa vorbim cu partea de audit si / sau un expert independent.

În final exista doua (sau trei) scenarii:

o) Un auditor independent trebuie sa "semneze" financiare dvs. (auditate situatii financiare anuale) si le va prezenta in mod normal pentru tine sa oricine are nevoie de ea (membri banci, actionari, etc.)

) SRAS va evalua întotdeauna de audit si face corectii, daca exista. Aranjamente cu SRAS ar trebui sa fie stipulate clar în scris pentru tine. Orice platile datorate dupa auditarea / evaluarea ar trebui sa fie respectate, ci investigate. angajatii sunt, de asemenea, SARS umane si prin urmare, în masura sa faca greseli.

c) treilea scenariu este unde tu vrei NU sa fie. Seama ca SARS, va poate penaliza, cu închisoare în cazul în care este necesar, astfel stea pe pista!

Ca un contabil ma pot sfatui numai tu sa foloseasca mijloacele disponibile pentru tine. Folositi un contabil sau detinatorului carte înregistrate, sa faca uz de E-depunere ca online, furnizate de SARS si discutati cu departamentul muncii. Stiu ca suna, arata si se simte ca un proces dureros dar utilizarea oamenii care sunt la curent. În final va plati pentru sine.

Si, ca întotdeauna, daca aveti îndoieli despre nimic:

Adresati-va un profesionist!

Focus pe ceea ce esti bun la. Lasa pe altcineva face o viata de asemenea si tine de necazuri, si iau la cunostinta faptul ca nu înteleg toate. Credeti sau nu legislatia, ci este greu pe noi si cu noi reguli de GAAP vine IFRS (Standarde Internationale de Raportare Financiara) nu trebuie sa fie tratata fara respect si nu as avea sa spun, fara un analgezic buna la îndemâna, fie!

Retineti urmatoarele:

"Bune" carti sunt o reflectie a cum bun tu si compania dvs. sunt. carti "gatita" sunt o reflectie despre cat de bun vrei sa fie.

Fericit de audit!

No comments:

Post a Comment